Spoštovani člani Kasaške zveze Slovenije,

pred vami je nova spletna stran KZS (http://kasaska-zveza.si, ki bo postopoma zamenjala vsem znano, a že zelo utrujeno spletno stran (http://www.zveza-kasaska-centrala.si/).

UO KZS se zaveda pomembnosti digitalne predstavitve in je že pred meseci sprejel odločitev, da posodobimo našo spletno predstavitev in gremo v korak s časom z namenom, da vam omogočimo več in boljšo izkušnjo pri iskanju informacij in pregledom nad novicami. Ne nepomemben moment pri odločitvi je bil tudi lažji dostop do sponzorjev, pri čemer je obstoječa spletna stran kvečjemu ovira, kot prednost.

V procesu izdelave nove spletne strani se je zgodila epidemija in pomembno posegla v naša življenja, čemur se nista mogli izogniti ne kasaški šport, niti reja teh plemenitih živali. Razmere so se večinoma poslabšale, zato upamo, da bodo naši napori na pristojnem ministrstvu in nacionalni televiziji, kamor kasaški šport kot nedvomni del slovenske identitete tudi spada, obrodili sadove in nekoliko ublažili posledice.

Nova spletna stran je v dani situaciji še ena aktivnost, s katero želi UO dati pozitivno spodbudo in orodje klubom in vsem članom Zveze tudi pri pridobivanju sponzorskih sredstev v sezoni, ko se bomo po vsej verjetnosti morali odpovedati gledalcem. Obiskanost spletne strani, predvsem v času tekmovalnih dni, se bo povečala, kar bo olajšalo uspešno nagovoriti kakšnega sponzorja več. Ne glede na orodja pa je ključno, da ostanemo enotni in solidarni, da bomo iz teh razmer prišli boljši in močnejši.

Prosim, da nam sporočite slabe (seveda so tudi dobre dobrodošle) izkušnje z novo spletno stranjo, da jo bomo lahko še izboljšali. Pri tem upoštevajte, da je nova spletna stran še vedno v izdelavi in bodo posamezne funkcionalnosti dodane postopoma.

Vse dobro vam želim,
dr. Henrik Gjerkeš

TO JE TESTNA STRAN KASAŠKE ZVEZE SLOVENIJE
Več informacij na: www.zveza-kasaska-centrala.si

NOVICE

V Krškem se začenja nova kasaška sezona

Slovenske kasaške steze se letos zaradi epidemije novega koronavirusa odpirajo z dvomesečno zamudo. Prve kasaške nastope bomo tako dočakali na drugo junijsko nedeljo na hipodromu Brege pri Krškem – žal, zaradi še veljavnih ukrepov, brez gledalcev.

Uroš Predan s Suzi KP dosegel svojo prvi zmago v Italiji

Znova sijajne novice iz Trsta. Obilica slovenskih nastopov nam je v torek, 9. junija, zopet prinesla nekaj odličnih novic. Do prve zmage sta po štirih drugih in enem tretjem mestu prikasala Suzi KP in Uroš Predan. Iz italijanskih pist pa prihaja tudi vest o šesti zaporedni zmagi za Take Me Homea in tretje mesto Jorija.

Lahko Propulsion ostane brez zmage v Elitloppetu?

Kmalu po veliki zmagi devetletnega šampiona Propulsiona, ki mu je v petem nastopu le uspelo osvojiti prestižni Elitloppet, je zaokrožila novica, da je švedskim kasaškim oblastem ostal skrit podatek o opravljeni nevrektomiji (blokada ali prerez živcev) na obeh Propulsionovih prednjih nogah, še preden je bil kot 4-letnik uvožen v Evropo.

Frodo S postavil absolutni rekord na srednjo distanco: 1:12,9

Padel je nov slovenski kasaški rekord na srednjo distanco. Postavil ga je 4-letni Frodo S iz hleva Slanovih iz Bolehnečicev.

VODSTVO

UPRAVNI ODBOR:
Predsednik: dr. Henrik GJERKEŠ
Člani: Branko KRISTL - podpredsednik, Janez SLAVIČ, Viktor DOLINŠEK, Franc ČEBULJ, Andraž RUMPRET, Marko GORENC (predsednik SO)

GENERALNI SEKRETAR: Nina Lovrenčič

Iška Vas 63 a
1292 Ig
Predsednik: ŠKULJ JOŽE
Telefon: 041 582 548 (Miro PIRC)
e-pošta: kdkrim.info@gmail.com

KASAŠKO REJSKO ZDRUŽENJE SLOVENIJE