Uroš Predan s Suzi KP dosegel svojo prvi zmago v Italiji

Znova sijajne novice iz Trsta. Obilica slovenskih nastopov nam je v torek, 9. junija, zopet prinesla nekaj odličnih novic. Do prve zmage sta po štirih drugih in enem tretjem mestu prikasala Suzi KP in Uroš Predan. Iz italijanskih pist pa prihaja tudi vest o šesti zaporedni zmagi za Take Me Homea in tretje mesto Jorija.

Po rezerviranem startu je Predan z lepo taktično vožnjo pripeljal do svoje prve zmage na italijanskih hipodromih, triletnica pa je pri tem postavila sijajen čas 1:17,6.

Dveh tretjih mest pa se veselijo v taboru Sagajevih, saj je Janko Sagaj, lanskoletni najboljši voznik v Sloveniji, z aktualnim šampionom Tars Starsom (lastnika Igorja Pozderca) osvojil tretje mesto s časom 1:17,6, nato pa na najnižjo stopničko stopil še z aktualno prvakinjo triletnikov Analin (v lasti družine Šantl) s časom 1:18,8 na srednjo distanco.

Vittorina Jet je bila žal diskvalificirana zaradi galopa. V zadnji dirki pa sta nastopala še Estelle de la Dive, ki je bila četrta, in Magic Look, ki je končal kot 8.

Šesta zaporedna zmaga izjemnega Take Me Homea

Že v sredo, 3. junija, pa je v Padovi svojo šesto zaporedno zmago slavil Osterčev Take Me Home. V pravi simultanki konkurenca ni imela niti najmanjših možnosti, saj jih je ves čas držal na varni razdalji. Tokrat je v sedežu stalnega voznika Paola Scamardello zamenjala amaterska voznica Alessandra Devide, dosegla pa sta čas 1:14,6 na 1640 metrov.

Jori do tretjega mesta v Rimu

Sedemletni Jori, ki se zadnjih nekaj mesecev mudi v treningu pri italijanskem trenerju Holgerju Ehlertu, je z voznikom Robertom Vecchionejem na rimskem hipodromu v sredo, 10. junija, v svojem drugem nastopu v Italiji dosegel 3. mesto.

Postavil je čas 1:15,2 na 1640 metrov, s čim je svoj osebni rekord popravil za več kot sekundo.

Posnetek zmage Suzi KP: https://www.youtube.com/watch…

Posnetek zmage Take Me Homea: https://www.youtube.com/watch?v=WN_33PsZYiY&feature=share&fbclid=IwAR191uQRgW8DAkS0TNTnukcQDiiRqBhoeqpQcSanHTkgUBYkI_Us3HhAHGA