Vikend na tujem: izstopali Hot Coco in Suzi KP

Foto: Anne Ehlert

Vikend na tujem: izstopali Hot Coco in Suzi KP

Ker so hipodromi v Sloveniji še zmerom zaprti in tekmovanja do nadaljnjega odpovedana, so slovenski kasači in njihovi trenerji zelo aktivni na tujih hipodromih. Čez vikend so se tako udeleževali dirk vse od Modene in Padove do Dunaja. Z novo zmago je navdušila Hot Coco lastnice Ajde Košak, Uroš Predan pa je znova zablestel v avstrijskih rejskih dirkah, kjer je s Suzi KP osvojil tretje mesto.

Zmaga Hot Coco v Modeni

Hot Coco (Impeto Grif – Hot Chocolate), vzrejena v hlevu Tomaža Košaka v Pristavlji vasi, nadaljuje z odličnimi predstavami pod poveljstvom trenerja Holgerja Ehlerta. V svojem šestem nastopu pod njegovim imenom je dosegla četrto zmago. Tokrat je kljub kratkemu galopu v prvem ovinku slavila na distanci 2080 metrov na hipodromu v Modeni, pri tem pa z voznikom Davidejem Nutijem zabeležila sijajen čas 1:14,9 (štart iz obrata), kar je le tri desetinke slabše od slovenskega rekorda.

Hot Coco ima, odkar trenira v hlevu Ehlert, poleg štirih zmag še eno drugo in eno četrto mesto. Njen skupni karierni zaslužek se je že povzpel na skoraj 29 tisoč evrov, v tem času pa je dvakrat tekla pod 1:13,0 na kratko ter dvakrat pod 1:15,0 na srednjo distanco iz obrata.

Video: https://www.facebook.com/kasmagazin/videos/4497806750293473

Uroš Predan in Suzi KP tretja v dirki za 20.000 evrov v Avstriji

Uroš Predan je v zadnjih letih eden najuspešnejših rejcev v avstrijskih »klasnih« dirkah. S svojimi tremi matadorji Suzukijem KP, Suzi KP in Italianom KP je namreč v zgolj nekaj letih kar petkrat posegel po stopničkah v največjih avstrijskih dirkah, največji uspeh pa je zabeležil letos, ko je njegov Italiano KP (voznik in trener Rudolf Haller) osvojil tretje mesto v avstrijskem derbiju. Poleg tega je pri njem vzrejeni Suzuki KP leta 2018 dobil spominsko dirko Theodora Mautner-Markhofa, Uroš sam pa je istega leta zmagal z Italianom v dirki za 5000 evrov v Badnu.

Tokrat se je s svojo 3-letno Suzi KP (El Nino – Smala Sussie), ki je letos v spominski dirki  Dr. Helmuta Schaeferja že osvojila drugo mesto, podal v izjemno močno rejsko dirko v spomin Antona Poschacherja z nagradnim skladom 20.000 evrov.

Zaostala sta le za najboljšima »sošolcema« triletne avstrijske generacije Jack Is Backom in Heck M Eckom, ter za tretje mesto s časom 1:16,5 na 2100 metrov prejela 2500 evrov nagrade. Suzi KP ima v svojih 17 kariernih nastopih eno zmago ter po pet drugih in tretjih mest, ob tem pa je v Sloveniji, Italiji in Avstriji skupaj privozila že za 18.500 evrov!

Slovenci hitri tudi v Padovi

V soboto na zadnji oktobrski dan se je trojica Slovencev udeležila tudi dirk na hipodromu Padovanelle v Padovi. Čeprav niso posegli po najvišjih mestih, so dosegli nekaj odličnih časov. Tars Stars je ob šestem mestu na kratko distanco dosegel čas 1:15,1, Louise Luna je bila četrta, pri tem pa je na srednjo distanco postavila nov osebni rekord 1:16,8, absolutni osebni rekord pa je z izvrstnim časom 1:14,1 ob četrtem mestu zabeležila 4-letna Analin. Vse tri je vozil Janko Sagaj.